Pogovor s Chauom Van Truongom

Naš najnovejši gost je Chau Van Truong, pisec (The Naisa Mafia: Chronicle of the Godfather, For the Love of The Kill: Secrets Kept & A Killing Star), filmar in producent resničnostne oddaje Streethikers – Lifetrippers in vsestransko zanimiv tip. Nekaj njegovega dela, scenarije in promocijski material najdete tukaj, ampak obiščite tudi Amazon zaradi njegovih knjig. Pokukajte še na njegov blog The Naisa Mafia.

Chau Van Truong

Chau Van Truong


Zdravo, Chau, povej nam, prosim, kaj o sebi.

Sem vietnamski pisec, ki želi navdihovati in očarati ljudi, da bi vedeli, da je vsak od nas nekomu pomemben ali bogati življenje nekomu. Ko bomo enkrat zaprli oči, bodo naše zgodbe tisto, kar bodo mlajši in naši ljubljeni, ki se nas bodo spominjali in nas častili, ponesli s sabo v jutrišnji dan. Želimo, da bi to imelo pozitiven učinek, da bi jih navdihovalo k stremenju k sreči in da bi se jim sanje uresničile. Želimo, da bi cvetili in nemogoče naredili mogoče. Jaz pa sem samo navaden pisec, ki skuša živeti nenavadno življenje in tukaj pripovedovati zgodbe po svojih najboljših močeh.

Si pisec in filmar – kako je videti, ko se nekaj, kar si napisal, dogaja pred tvojimi očmi v realnem času, z resničnimi ljudmi in kraji?
Absolutno fantastično je, ko iz nič ustvariš nekaj in ko ljudje podpirajo in verjamejo v moje talente.

Kaj te bolj zadovoljuje – samoten proces pisanja ali soustvarjanje z ljudmi?
Pisec ne more ne pisati. Uživam v pisanju, zadovoljstvo pa prihaja od ljudi, ki želijo brati in uživati v tem, kar napišem.

Povej nam kaj o Streethikers – Lifetrippers.
LIFETRIPPERS je resničnostna oddaja o uresničevanju zanj in dajanju upanja brezupnim. LIFETRIPPERS je resničnostna igra, ki smo jo razvili, da bi se osredotočili na tiste, ki imajo manj sreče v družbi, pri tem pa zabavali občinstvo. Udeleženci potujejo skupaj v avtodomu LIFETRIPPERS in se soočajo z različnimi izzivi, ki so jih ustvarili producenti v sodelovanju s profesionalci na področju duševnega zdravja, strokovnjaki za vrnitev na delo in življenjskimi trenerji. Udeleženci se potegujejo za nagrade in priložnosti, ki jih bodo približale k uresničitvi svojih sanj. V tako omejenem prostoru, kot je avtodom, se pojavijo težave in drama in konflikti se mogoče tudi ne rešijo. A potovanje se nadaljuje … Razen če koga brcnejo iz avtodoma!
Udeleženci kmalu ugotovijo, da morajo živeti in biti strpni z različnimi osebnostmi, če res želijo v celoti doseči sanje.

Veliko se ti dogaja – kakšen je tvoj tipičen delovni dan?
Deloven, a mi je tako všeč, sicer bi se mi od dolgčasa zmešalo.

Imaš kake posebne obrede ali rutine, ki ti pomagajo pognati ustvarjalne sokove?
Rad grem na kraje, nagnetene z ljudmi in opazujem ljudi.

Kdo so tvoji literarni (in filmski) heroji?
Moji heroji so kateri koli možje in žene, ki se uprejo negativcem, dvomljivcem in inštitucijam in jim dokazujejo, da se motijo, ali da vztrajajo in premagujejo velike izzive.

Kje najdeš navdih za svoje delo? V delu drugih ustvarjalcev, drugih zvrsteh umetnosti, življenju …?
V tebi in ljudjeh okoli sebe. Človeška rasa je vsestranska in mi je zanimiva v vseh oblikah od dejanja do namere.

Ko razvijaš zgodbo, na veliko raziskuješ ali preprosto vlečeš iz svojih lastnih izkušenj in/ali domišljije?
Vse našteto. Prav tako tudi rad poslušam zgodbe starejših ljudi, ki vleče čarobni eliksir iz življenjskih izkušenj, ki jih nisem izkusil.

Kako pomembni so družabni mediji zate kot ustvarjalca, da tvoje delo prepoznajo in za mreženje s kolegi in občinstvom?
Družabni mediji so zelo pomembni, saj česar ne vidiš, o tem ne razmišljaš. Družabni mediji so žeblji, ki jih zabijam, dokler vsi ne izvejo, kdo je CHAU VAN TRUONG.

Kaj trenutno počneš?
Pripravljam resničnostno teve oddajo LIFETRIPPERS in delam na uresničitvi svojih filmskih projektov, kot so SECRETS KEPT, A KILLING STAR, THE NAISA MAFIA, itd …

Ko srečaš mladega pisca/filmarja, kaj mu (ji) svetuješ?
Verjeti moraš vase in se ne predati. VEDNO ZREM V MOŽA V OGLEDALU, GLEDAM GA NARAVNOST V OČI IN GA PREPRIČUJEM, NAJ VERJAME IN PREPEVA TE BESEDE: “DELAJ VEČ, DELAJ PAMETNEJE IN NIKDAR SE NE USTAVI, KER SI CHAU VAN TRUONG IN TO JE TO, KAR POČNEŠ!”

Hvala, Chau!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.